10x Gezonde tussendoortjes

Steeds meer mensen gaan bewuster om met hun voedingspatroon. Maar verantwoord een tussendoortje nemen is iets wat moeilijk blijft voor de meeste mensen. De behoefte om een tussendoortje te nemen ontstaat doordat je lekkere trek hebt. In plaats van toe te geven aan een reep chocolade, is het verstandig om te gaan kiezen voor iets gezonds. The Daily Dutchy knows best en zocht uit welke tien gezonde tussendoortjes je het beste kunt eten!

edamame

#1 Eiwit shake

Eiwitten zijn belangrijk voor je lichaam voor onder andere je spieren. Een eiwitrijk tussendoortje is daarom een super goed idee! Van een eiwit shake krijg je een verzadigd gevoel, dus de kans dat je zin hebt om naar iets anders te grijpen is erg klein. Het is aan te raden om een eiwit shake te maken van natuurlijke middelen, geen toevoegingen.

#2 Edamame sojabonen

Sojabonen zijn super gezond voor je! Sojabonen zijn de vruchten van een sojaplant. De schil is niet eetbaar, dus je eet alleen de boontjes die binnenin zitten. Sojabonen bevatten veel eiwitten en zorgen voor een verzadigd gevoel, wat weer helpt voor de opbouw van je spieren. Edamame sojabonen zijn knapperig en fris van smaak. Heerlijk als tussendoortje! Lees hier alles over verantwoord snacken met edamame bonen.

#3 Selderij

Het is leuk om met voedingsmiddelen te experimenteren. Neem bijvoorbeeld een stengel selderij en besmeer dit met pindakaas of notenpasta. Als je geen selderij hebt, kun je dit ook vervangen door appel of banaan. Zo krijg je de nodige eiwitten binnen en het is bovendien ook nog eens erg vullend.

#4 Kokosbrood

Mmm… Vers kokosbrood! Kokosbrood maak je van geperste kokos, soms wat sap van fruit en gezoet met honing. Het is belangrijk om geen suiker te gebruiken, omdat dit niet gezond is voor je. Veel mensen denken dat kokosbrood ook graankorrels bevat, maar niets is minder waar. Zelfgemaakte kokosbrood is juist zo gezond, omdat het veel vezels en eiwitten bevat.

#5 Banaan-havermout koekjes

Easy-peasy kun je jouw eigen banaan-havermout koekjes bereiden! De basis bestaat uit banaan en havermout. Havermout beschermt je lichaam en zorgt voor een goede stofwisseling. Bananen zitten vol vitaminen en geeft je een energieke boost. Zo sla je twee vliegen in één klap.

#6 Gedroogde cranberries

Gedroogde cranberries beschikken over veel gezonde voedingsstoffen. Cranberries zijn rijk aan Vitamine C en hebben een geneeskrachtige werking. Het zorgt ervoor dat je je niet meer zo futloos of vermoeid voelt. Ook zitten er veel mineralen in cranberries, denk bijvoorbeeld aan kalium, calcium en ijzer. Dit zijn allemaal voedingsstoffen die belangrijk zijn voor ons lichaam.

#7 Bananenbrood en muffins

Veel tussendoortjes die gezond lijken kun je kopen in de supermarkt. Denk bijvoorbeeld aan een muffin. Toch is het veel gezonder om dit soort tussendoortjes zelf te bereiden. Bananenbrood en havermoutmuffins zijn super gezond voor je! Doordat je ze zelf maakt, weet je precies wat voor ingrediënten erin zitten. Het is mogelijk om bananenbrood en havermoutmuffins in te vriezen, zo heb je altijd een gezond tussendoortje in huis. Laten wij nou ook net een lekker receptje voor je hebben. Lees hier hoe je zelf Easy, peasy bananenbrood maakt!

#8 Zelfgemaakte roomijs ijs met fruit

Roomijs van topkwaliteit kun je eenvoudig zelf maken. Dit doe je door slagroom te kloppen, suiker toe te voegen en het zelf te laten invriezen. Omdat je het zelf maakt, kun je zelf de hoeveelheid suiker bepalen. Maak het ijs nog lekkerder door zelf verschillende fruitsoorten eraan toe te voegen. Zo kun je ervoor kiezen om Hollandse aardbeien toe te voegen, stukjes banaan of druiven. Hoe meer fruit, hoe beter!

#9 Geroosterde kikkererwten

Van kikkererwten kun je heel gemakkelijk zelf een gezonde snack maken. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte humus. Ook kun je ze roosteren in de oven als tussendoortje. Ga je naar de bioscoop en heb je geen behoefte aan popcorn? Neem dan voor jezelf een doosje met geroosterde kikkererwten mee! Kikkererwten bevatten diverse mineralen, waaronder ijzer, mangaan en veel vezels die goed zijn voor je lichaam. Veel vezels hebben een positieve uitwerking op onze spijsvertering.

#10 Geroosterde pompoen met appel en kaneel

Pompoen dient als superfood, dus het is niet meer dan logisch om pompoen te nemen als een gezond tussendoortje! Pompoen bevat veel vitaminen en mineralen. Het zorgt voor een enorme energie boost en het schijnt zelfs goed te zijn voor je ogen. Geef pompoen dat beetje extra door het te roosteren. Maak het helemaal af door er kaneel op te strooien en er kleine stukjes appel bij te doen. Je gaat dit geheid lekker vinden!

Welk gezond tussendoortje vind jij het lekkerst?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève / Pixabay

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2016 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved