In de Agenda | Chili pepper contest bij Chiapas Taco Cartel  

Ben jij net als The Daily Dutchy een echte taco liefhebber? En heb jij aanstaande donderdag op Hemelvaartsdag nog geen plannen? Het Mexicaanse streetfood restaurant Chiapas Taco Cartel organiseert een chili pepper contest! Ben je benieuwd en ben jij zelf of ken je iemand die niet bang is voor een pepertje? Lees dan snel verder!

Het wordt een vurige beleving in het Mexicaanse streetfood restaurant Chiapas Taco Cartel. Tien dare devils kunnen aanstaande donderdag hun smaakpupillen op de proef stellen. Tijdens deze Chili Pepper Contest worden er taco’s geserveerd voorzien van salsa’s met verschillende pepers. Elke ronde zal het natuurlijk steeds pittiger worden met als afsluiter de Carolina Reaper, een van de heetste pepers ter wereld! De winnaar van de contest wint een borrel bij Chiapas Taco Cartel met een mini koelkast vol met heerlijke Corona bierjtes!

Na de contest is het feest uiteraard nog niet afgelopen! In de nieuwe bar van Chiapas Taco Cartel kunnen de smaakpupillen worden geblust! In deze nieuwe spot zal je kunnen genieten van een drankje met lekkere nacho’s, burrito’s en natuurlijk taco’s.

Nice to know

De heetheid van chilipepers wordt gemeten door middel van de Scovilleschaal. Oorspronkelijk werd de heetheid gemeten door de extracten van pepers te verdunnen. De hoeveelheid keer dat er verdund moet worden tot het moment dat er geen scherpte meer wordt waargenomen geeft de hoeveelheid Scoville Units aan. De jalapeño peper moet maximaal 8000 keer verdund worden om niet meer waargenomen te worden. De Carolina Reaper maar liefst 2.2 miljoen keer. Een gerecht wordt over het algemeen als heet ervaren bij een Scovillewaarde van 500-1000.

Good to know

De Chili Peper Contest vindt plaats op Hemelvaartsdag, 25 mei in Chiapas Taco Cartel in de Van Woustraat 29 in Amsterdam. Vanaf 16:00 uur ben je welkom om de kandidaten te zien zweten!

Chiapas Taco Cartel serveert en bezorgt Mexicaanse streetfood met verse en veelal zelfgemaakte ingrediënten. Woon je niet in Amsterdam? In augustus wordt er een vestiging geopend in Den Haag!

Kom jij op Hemelvaartsdag Taco’s eten?

Dit artikel is geschreven door Raechel Chotoe

Bron: Chiapas Taco Cartel
Bron beeld: Chiapas Taco Cartel / Unsplash

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2017 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reservedAccessories female NL 051216 - 310317 728x90

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een harige katerzoon Franklin, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.