In de agenda | Hier vier je in Nederland St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day is van oorsprong een Ierse feestdag. Dit jaar mag ook Nederland eraan geloven! Op 17 maart proost niet alleen Ierland met pullen Guinness, maar ditmaal mogen wij ook ons glas heffen om deze fantastische feestdag te vieren. En zoals het hoort wordt elke feestdag goed gevierd. Enkele steden in ons koude kikkerlandje doen hieraan mee en wij van The Daily Dutchy hebben alle hoogtepunten voor jou op een rijtje gezet. Lees gauw verder!

Elk jaar op 17 maart wordt St. Patrick’s Day gevierd in Ierland. De van oorsprong Ierse feestdag staat bekend om zijn vriendelijkheid. Dit jaar willen wij Nederlanders laten zien dat het er in Nederland net zo leuk aan toe kan gaan! Diverse (hoofd)steden worden groen gekleurd in het weekend van 16 tot en met 18 maart. Pullen Guinness, muziek en een en al gezelligheid zijn de kernwoorden van deze feestdag.

St. Patrick’s Day op z’n Amsterdams

Vanzelfsprekend dat onze hoofdstad niet mag ontbreken in het lijstje van steden die mee doen aan St. Patrick’s Day. Op 17 maart kun je gerust een willekeurige Amsterdamse pub binnen wandelen. Grote kans dat jij verblijd wordt met een pul Guinness. En alsof dat al niet genoeg is kun je op die dag in de Hoopman Irish Pub genieten van de muziek van The Enniskillen Hoopman Trad Houseband. In andere pubs treden artiesten Ted Christopher, The Tara en DJ Roy op om jou te voorzien van de allerlekkerste muziek om jouw St. Patrick’s Day onvergetelijk te maken.

Andere steden kleuren ook groen

Wees niet bang, na Amsterdam kun je gerust doorgaan naar andere steden die deelnemen aan St. Patrick’s Day. Dus houd je groene klavertjes maar gereed, strooi, en drink nog een paar pullen Guinness! In Den Haag kleurt de Grote Markt groen, ook hier kun je genieten van muziek en coolste dansmoves showen. Naast Den Haag doen ook Vroomshoop, Leeuwarden en Eindhoven mee. Elke stad viert St. Patrick’s Day op haar manier.

Nice to know

Van 16 tot en met 18 maart proost niet alleen Ierland op de Ierse feestdag St. Patrick’s Day, maar ook wij Nederlanders mogen onze pullen Guinness heffen! Vergeet niet om deze drie dagen met een klavertje of een groen vinkje te markeren in jouw agenda. Wij verzekeren je dat het een groot feest gaat worden!

Good to know

Amsterdam, Den Haag, Vroomshoop, Leeuwarden en Eindhoven zijn de steden die dit jaar meedoen aan St. Patrick’s Day. Het verschilt per stad waar het feest precies zal plaatsvinden.

Waar ga jij dit jaar St. Patrick’s Day vieren?

Dit artikel is geschreven door Jamy Kok

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een harige katerzoon Franklin, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.