Recept | Koningsdag Oranje Boven Sgroppino!

Hoera, het is weer bijna het feest van het jaar en dan hebben we het natuurlijk over Koningsdag. De Koning wordt dit jaar maar liefst 50 jaar en om die reden hebben wij een heerlijk recept voor een feestelijk drankje. Er moet namelijk wel geproost worden en dan bedoelen wij niet alleen met Oranjebitter of bier. Nee… Wij hebben iets veel beters namelijk; Oranje Sgroppino! Hoe lekker is dat? Benieuwd naar dit recept? Lees dan snel verder want wij delen dit met liefde!

Officieel komt Sgroppino uit Noord-Italië. Je drinkt het bijvoorbeeld tussen twee gangen door of als verfrissend welkomstdrankje. Wij drinken deze oranje variant met Koningsdag tussen het dansen door!

Benodigdheden:

– Champagneflûtes of andere mooie glazen
– Mixer (of een blender)
– Kom

Ingrediënten (8 personen):

– 500 ml prosecco
– 100 ml wodka
– 1 sinaasappel
– 1 liter citroensorbetijs
– 300 ml verse sinaasappelsap

There we go!

Zet de prosecco, wodka en champagneflûtes 3 uur van tevoren in de koelkast. Snijd van de sinaasappel in 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in.

Doe het citroensorbetijs in een kom. Klop met een mixer beetje bij beetje de prosecco, de sinaasappelsap en de wodka erdoor. Schenk de sgroppino in de glazen en steek een sinaasappelschijfje op elk glas. Serveer direct.

Klaar is Kees en proost op de Koning!

Volg The Daily Dutchy ook op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved 

Elektronica Deals

Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een harige katerzoon Franklin, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.