Citytrip Duitsland | 3 dagen in het Industriële Hamburg

Please Add Photos
to your Gallery

The Daily Dutchy goes abroad! Dus dat betekent dat jij ook kunt lezen welke spots, mooie straatjes en geweldige landen je naast Nederland moet bezoeken als Dutchie. Deze keer is de industriële havenstad Hamburg in Duitsland aan de beurt. Deze stad en metropool is de op één na grootste stad van het land en tevens de belangrijkste havenstad. De rivier de Elbe verbindt Hamburg namelijk met de Noordzee. Welke bezienswaardigheden mag je niet ontlopen en waar hebben wij gegeten? Je leest het hier!

Hamburg Streets – By The Daily Dutchy

Op uitnodiging van Come to Hamburg zijn we samen met Karine van The Digitalistas naar deze fijne stad gereisd. Deze keer niet met het vliegtuig, maar op een meer duurzame manier, namelijk met de trein.

NS International brengt je in zo’n 5 uur en 15 minuten van Amsterdam Centraal naar Hamburg met 1 overstap in Oberhausen. Het fijne van reizen met de trein, is dat je geen twee uur van te voren hoeft in te checken, je bagage niet hoeft in te leveren en meteen terecht komt in het centrum van Hamburg. Evenals mag je als je daar behoefte aan hebt je eigen boodschappentas meenemen met drinken, vloeistoffen en eten. Win-win, want van reizen krijg je gek genoeg altijd meer trek!

Hotel 25hrs – by The Daily Dutchy

Hotel

Tijdens ons verblijf, logeren we in het  25 Hours Number One, wat iets noordelijker ligt in Hamburg. Het hotel ziet er netjes uit en de tweepersoonskamer is voorzien van een tweepersoonsbed, een walk-in badkamer en een schuifdeur naar het grote balkon. Tevens is het hotel voorzien van een dakterras met ligbedden.

Toen wij aankwamen waren we best wel hongerig, maar gelukkig is het hotel voorzien van een Burger-Truck. We konden dus meteen de eerste dag van onze bucketlist afstrepen dat we hamburgers gegeten hebben in Hamburg. Oeh en de zoete aardappelfrietjes kunnen wij ook zeker aanraden!

Burgertruck – by The The Daily Dutchy

Bezienswaardigheden & Activiteiten

We hebben een Hamburg City card waar we 3 dagen lang gebruik van kunnen maken. De eerste dag pakken we het ov naar de levendige wijk Schanzenviertel. Na een wandeling door de buurt, ploffen we neer op het terras van Elbgold. Hier genieten we in de zon van een IJskoffie.

Fietstocht – By The Daily Dutchy

Op de fiets naar Ottensen

De volgende ochtend vertrekken we na het ontbijt in het hotel op de fiets naar Ottensen. Heerlijk om de fiets te pakken, maar houd er wel rekening mee dat de fietspaden zich tevens bevinden op de stoep.

Ottensen ligt aan de rechteroever van de rivier Elbe en grenst aan het Altona-district in Hamburg. Het is dan ook Hamburg’s tweede grootste shopgebied en daar werden wij vrouwen wel blij van. Zo zijn er in dit gedeelte van Hamburg veel boetiekjes met merken die wij in Nederland niet kennen. Een leuke buurt waar genoeg leuke eetgelegenheden te vinden zijn en waar je met slecht weer ook terecht kunt in de Zeise Factory, een bioscoop in een oude scheepsschroevenfabriek.

Ottensen staat ook bekend om de statige huizen. Sommige delen waren inderdaad goed bedeeld met een kluit villa’s per vierkante meter, waar naar het schijnt dat de rijke Hamburgers wonen.

LB- By The Daily Dutchy

Ottensen shop & eet tips

24 Colours – Bahrenfelder Straße 151: Berlijnse kledingwinkel waar ze leuk spul voor weinig verkopen en waar van ieder kledingstuk maar 400 stuks zijn gemaakt

Su – Bahrenfelder Straße 107

L’Ephemere – Bei der Reitbahn 3

Lieben Bisschen – Spritzenplatz 5: Mooie tearoom met zelfgebakken taarten die ook afgehaald kunnen worden

Rain Cafeatery – Große Rainstraße 15

Knuth – Große Rainstraße 21

Mikkels – Kleine Rainstraße 10

Kaiserwetter Zeise – Friedensallee 11: voor een snelle lunch en de meest kitscherige dienbladen ooit. Is eigenlijk een cateringbedrijf maar ze hebben een grote lunchroom/take away in Ottense

Planten und Blomen – By The Daily Dutchy

Planten und Blomen park

Hamburg heeft naast het Industriële havengebied ook veel groen. Zo besloten wij ook een kijkje te nemen in het prachtige Planten und Blomen park, wat al sinds 1930 bestaat. Het park is openbaar en heeft ook een Hortus Botanicus, die je betaald kunt bezoeken.

Het park is enorm groot en je kunt er zo een dag heerlijk in rondstruinen en verdwalen. Wij liepen dan ook het Japanse Theehuis tegen het lijf, waar zich dagelijks theerituelen plaatsvinden. Zo kun je hier gratis genieten van een lekker vers kopje groene Japanse Thee en genieten van de rust en de natuur.

Ook leuk om te lezen: Citytrip Duitsland | 4 dagen in Berlijn 

De wijk Schanzenviertel

Deze wijk doet ons een beetje denken aan Oost-Berlijn. Ook hier vind je graffiti muren en tevens vind je hier veel kleine boetiekjes.

Een hippe wijk, waar wederom het shoppen in de Schanzenstraße en de Susannenstraße  de moeite waard is.

Shopping Hamburg – By The Daily Dutchy

Schanzenviertel shoptips

Edited Store Hamburg – Schanzenstraße 97: inmiddels een keten maar in deze flagshipstore verkopen ze ook andere labels

Frida – Schanzenstraße 45: vooral schoenen waaronder Superga, Bronx en PUMA

In Love – Schanzenstraße 79

Frauleinwünder – Susannenstraße 13

Kauf Dich Glücklich – Schanzenstraße 1 en Susannenstraße 4: een winkel vol verstopte hoekjes waar je steeds weer iets leuks tegenkomt. Oorspronkelijk uit Berlijn. Wij hebben er nu ook een winkel van in Amsterdam

Broke + Schön – Schanzenstraße 53: wederom een winkelconcept uit Berlijn met flamingo’s op de gordijnen en pluche krukken in de pashokjes.

Food & Restaurants

Uiteraard hebben we ook gegeten in Hamburg en gedronken in Hamburg.

Koffie Törnqvist – By The Daily Dutchy

Törnqvist – Leukste koffietent van Hamburg

Ons oog valt op het hippe koffietentje Törnqvist aan de Pferdemarkt nummer 12. De eigenaar, Linus Köster, is een Deen, heeft in Groningen gestudeerd en spreekt een beetje Nederlands. Hij had al snel door dat wij Nederlanders zijn en ging met ons een gesprek aan over de zaak en de koffie.

Zo is de zaak genoemd naar zijn geliefd, maar helaas overleden oma. Ons hart smelt van zijn verhaal en toegegeven, deze jongeman ziet er ook niet verkeerd uit. je bestelt hier ‘specialty coffee’ uit alle windstreken. De zaak zelf heeft een Scandinavische minimalistische zwart-wit look. Geen twijfel dat dit onze favoriete koffiezaak in Hamburg is. Voor de lekkere trek bij de koffie zijn er ook verse croissants en cinnamon buns.

Izakaya – By The Daily Dutchy

Dineren bij Izakaya Hamburg

Op uitnodiging zijn we de eerste avond gaan eten bij Izakaya. Wellicht komt de naam je bekend voor, want het Japanse restaurant, met een Peruviaanse twist Izakaya bevindt zich ook in Amsterdam. Izakaya Asian Kitchen & Bar is gelegen aan de rand van Speicherstadt (Katarinenstrasse, 29).

We nemen plaats aan een tafeltje vlak bij de open keuken en worden meteen welkom geheten met een cocktail. de Tokyo Trash Baby met Grey Goose Vodka, watermeloen, grapefruit, champagne en wasabon sugar en de Tagatomis Downfall met Bacardi heritage, lychee, ananas, limoen en shiso.

We besluiten om ons te laten verrassen door de chef en krijgen een variatie van gerechten geserveerd.  Ceviche van zalm en avocado, Yellowtail sashimi met rode chili, koriander en yuzu/soja dressing, de spectaculaire Toro tartaar geserveerd in een ijs-iglo, crispy soft shell crab met mango & chili limoen dressing, krokante en smeuïge pork belly met gember tozasu salsa, een selectie Izakaya style sushi, een salade met kreeft, king crab en avocado, Chileense zeebaars met black beans, gember en lente-ui. Ik heb in tijden niet zo lekker gegeten en genoten van de sfeer van Izakaya. Een echte aanrader als je wat luxer wilt dineren in Hamburg. Helaas was er zoals je kunt begrijpen geen plek meer vrij voor een dessert 🙂

cocktails bij Le Lion

Na het diner bij Izakaya hebben we gereserveerd aan de bar bij het bekende Le Lion -Bar de Paris. Met de benenwagen lopen we hier heen. Le Lion (Rathausstrasse, 3) is een cocktailbar en staat bekend om de Gin Basil Smash. Een frisse cocktail met basilicum. Uiteraard hebben wij deze verrassende cocktail soldaat gemaakt en het is echt een aanrader!

Restaurant Vlet – By The Daily DutchyRestaurant Vlet – By The Daily Dutchy

Dineren in het Oude Scheepskwartier bij restaurant VLET

Typerend voor Hamburg is het Oude Scheepskwartier en toegegeven, wij begrijpen wel waarom. Het liefst fotografeer ik hier elke loods, elk pakhuis en elke gracht. Restaurant Vlet (Am Sandtorkai 23-24) bevindt zich in deze mooie buurt en vanuit het restaurant kijk je dan ook uit op de mooie architectuur.

De tweede dag hebben wij het genoegen hier te mogen dineren aan een tafeltje bij het raam. Ook hier laten wij ons verrassen met een 3-gangen menu. Het leuke van VLET is dat het een echte Hamburgse keuken heeft met een twist.

We starten met kleine amuses en warme broodjes, van aardappel, met pompoenpitten en gedroogde peer, en rode kool met komijn. De broodjes worden geserveerd met geitenboter en gewone boter. Als voorgerecht krijgen we een boekweit pannenkoek met gerookte zwaardvis, een room van sjalotten en kaviaar. De gerookte zwaardvis smaakte zeer goed!

Restaurant Vlet – By The Daily Dutchy

Het menu is geïnspireerd op wat havenarbeiders vroeger aten, maar dan met een moderne twist. Het hoofdgerecht is typisch “Hamburgs” en staat beter bekend als “Labskaus”. Een gerecht wat bestaat uit sukadevlees, bieten, rolmops en aardappelpuree. Een bijzondere combinatie als je het ons vraagt, maar gek genoeg passen de smaken goed bij elkaar. Tijdens het diner genieten we tevens van diverse Duitse wijnen.

Het dessert is een perencompote met crumble met perenijs, gevolgd door wederom een cocktail van Tanqueray gin, geïnfuseerd met thee en limoensap.

Bekijk ook de andere foto’s in onze galerij!

Ben jij al een keer in de Duitse stad Hamburg geweest?

Bron beeld: The Daily Dutchy – Vivian Secrève & The Digitalistas – Karine Bloem

Volg The Daily Dutchy ook op FacebookTwitterPinterest en Instagram!

X The Daily Dutchy X

© 2018 The Daily Dutchy Tekst en Fotografie - All rights reserved



Vivian Secrève

Founder & Owner van The Daily Dutchy

Drinkt meer cappuccino's dan wijn, heeft een obsessie met olifanten en houdt heel erg van buiten de deur eten.